Ägaren till en bulgarisk börs dömdes för penningtvätt

Enligt amerikanska domare gömde sig en organisation av internationella bedragare från Östeuropa bakom till synes legitima aktiviteter

Totalt antal visningar
Ägaren till en bulgarisk börs dömdes för penningtvätt NYHETER

Rossen Iossifov, en 53-årig bulgarisk medborgare som äger RG-myntbörsen, dömdes för att hantera penningtvätt på uppdrag av en internationell kriminell förening.

Efter en två veckors rättegång fanns Iossifov skyldig av en federal jury i Frankfort, Kentucky för brott mot konspiration för att tvätta pengar. Domen utfärdas den 12 januari 2021.

Juryn fann att minst 900 amerikanska medborgare blivit lurade via en serie annonser, publicerade av Iossifovs rumänska medbrottslingar på populära plattformar som eBay och Craigslist. Dessa annonser var för obefintliga lyxvaror.

Enligt ett uttalande från Justitiedepartementet har bedragarna gett sina offer falska dokument och fakturor från varumärkena för ansedda företag, för att försvaga en uppenbar legitimitet för deras verksamhet: gruppen anställde till och med callcenteragenter och „supportpersonal. „för att avleda köparnas oro.

När betalningen mottogs konverterade Iossifov medlen till kryptotillgångar och överförde intäkterna till tredje part som tvättar pengarna i offshore-företag. Juryn fann att Iossifov medvetet samarbetade med kriminella föreningen från september 2015 till december 2018 och utbytte mer än 4,9 miljoner dollar i Bitcoin med fyra andra medlemmar i organisationen.

Arrestationerna utfördes av amerikanska statliga och federala myndigheter med hjälp av den rumänska nationella polisen och den rumänska byrån för bekämpning av organiserad brottslighet.

Iossifov är den 17 anklagade som döms i denna rättsliga gren, medan tre andra inblandade ämnen för närvarande är flyktingar. Mer än ett dussin tilltalade har utlämnats från Rumänien.

RG Coins grundades i april 2014: webbplatsen sålde hårdvaruplånböcker och hävdade att de främjade affärer för börser för Östeuropa.

Related Posts

US-Krypto-Regulierungen werden Bitcoin zurückführen

US-Krypto-Regulierungen werden Bitcoin zu seinen digitalen Bargeld-Ursprüngen zurückführen Die Unannehmlichkeiten, Bitcoin direkt zu benutzen, könntenRead More

Wikileaks a reçu un don de 280 000 dollars en bitcoin, Julian Assange s’étant vu refuser son extradition vers les États-Unis.

Le portefeuille de dons de Bitcoin de WikiLeaks a reçu la CTB de plusieurs personnesRead More

2020 Was Het Jaar Waarin Bitcoin-Financiering Brrr

In 2020 was er een instroom van sponsoring voor de open-sourceontwikkelaars van Bitcoin. Maar hetRead More

Comments are Closed