Bitcoin Crashes Als Market Correction Wipes Miljarden van Market Cap

Bitcoin tuimelt $1.000 in 3 uur als crypto bull run een muur raakt. Wall Street gaat door met het breken van het record als het naar Thanksgiving gaat.

In het kort

Bitcoin’s prijs daalt met $1.000 in drie uur.
Een grote toestroom van Bitcoin naar de beurzen wordt verondersteld achter de uitverkoop te zitten.
De Nasdaq brak gisteren records toen de Amerikaanse markten naar Thanksgiving gingen.

We haten het om te zeggen dat we het je gezegd hebben. In de Market Watch van gisteren bespraken we de mogelijkheid van een Bitcoin-correctie die binnenkort zou plaatsvinden. En het ziet er naar uit dat dit binnenkort gebeurt.

Bitcoin was al 36 dagen in rekening gebracht – volgens de Relative Strength Index – en velen wachtten nerveus op het moment dat het geluk van Bitcoin zou veranderen. Nou, die dag is vandaag. Slechts 24 uur eerder had Bitcoin geflirt met $19.500, maar kort na het middaguur van gisteren begon de prijs van Bitcoin naar beneden te druppelen.

  • BTC
  • -10.12% $17340.27
  • 24H7D1M1YMax
  • 11AM2PM5PM8PM11PM2AM5AM8AM11AM1600017000180001900020000
  • BTC Prijs

Toen viel hij om 3:30 UTC van een klif en verloor hij $500 in een paar minuten. In drie uur tijd had het $1.000 verloren. Wat is er gebeurd? Een paar dingen. Het eerste was een opleving van de activiteit in de uitwisselingen. Verschillende walvissen – die meer dan 10.000BTC in handen hadden – leken grote hoeveelheden geld op de beurs te brengen.

Historisch gezien waren zulke bewegingen een signaal dat ze op het punt stonden hun posities te verlaten. De grafiek die Ki Young Ju, de CEO van het analytische bedrijf Crypto Quant, heeft geleverd, laat een piek zien in de instroom, precies op het moment dat de duik begon.

Anderen hebben gesuggereerd dat de heropening van de belegerde beurs OKEx, die zo’n 13 miljard dollar aan Bitcoin waard is, deels de schuld was. De beurs was echter pas na vijf uur open, dus daar is minder sterk sprake van een signaal, maar het zou later vandaag wel eens een signaal kunnen zijn voor verdere verliezen.

En anderen zetten het in de natuurlijke volgorde van de dingen.

Hoe dan ook, als u aan de top van de markt kocht, zijn uw Bitcoin-holdings 7,8% minder waard dan gisteren. Als u Ethereum had gekocht, zou u 13,5% armer zijn. In feite zijn alle top 20 van de cryptocurrency’s per marktcap rood geworden, waarbij XRP 20% verlies lijdt – maar nog steeds 80% hoger is voor de week.
XRP Prijscrashes 20%, Omkering van Enorme Markt Rally

Al met al was het een kneuzingsdag voor crypto-watchers, net toen Amerika zich opmaakte voor Thanksgiving. Bah Humbug.
Nasdaq breekt records dankzij Tesla…

Over op Wall Street, terwijl gisteren de Dow Jones Industrial Average’s recorddag was, reageerde de Nasdaq ’s nachts met een eigen rally.

Tesla leidde de lading, en nam het naar recordhoogte in de vroege handel. De marktkapitalisatie ligt nu ten noorden van 500 miljard dollar. Die waardering plaatst Elon Musk’s elektrische auto bedrijf in de top 10 van meest waardevolle bedrijven, volgens Asset Dash. Leuk feitje, Bitcoin gleed drie plaatsen uit na de marktdaling van gisteren.

De Dow trok zich terug van zijn recorddag van gisteren toen investeerders geld verplaatsten van bedrijven die nog steeds door COVID werden mishandeld en terug naar de relatieve veiligheid van Nasdaq’s technische aandelen.

Dit werd weerspiegeld in een voorspelling van Goldman Sachs die zei dat het de voorspellingen van Amerika Q4 en Q1 2021 had gedegradeerd aangezien het land recordaantal nieuwe gevallen blijft zien.

De Amerikaanse markten zijn vandaag gesloten voor Dankzegging, die een hulp voor wat en het frustreren voor anderen scherp voor deze marktgolf om nooit te beà „indigen zal zijn.