Bitcoin flirt nog steeds met $ 10.000, maar de vooruitzichten zijn nog steeds goed

Het was een beetje een trieste tijd voor de Bitcoin-markt toen de munt richting $ 10.000 zakte nadat hij meer dan $ 12.000 was gepusht en zelfs $ 13.000 in de gaten had gehouden. Traders zijn bang dat als de munt onder de belangrijke $ 10.000 daalt, er een bearish trend kan ontstaan.

De vooruitzichten voor Bitcoin Trader op de middellange termijn zijn volgens enkele prominente marktcommentatoren echter nog steeds vrij positief. Het bearish sentiment dat in deze daling van $ 2.000 wordt gevoeld, heeft het gevoel van korte duur te zijn en het feit dat de munt boven de $ 10.000 viel – en aan het stijgen is – is een goed teken.

Onderdeel van een gezonde markt

De beweging van Bitcoin van het bereik van $ 9.000, waar de munt gedurende een lange periode vastliep, naar $ 13.000 was vrij snel. Dit is iets dat altijd voorafgaat aan een terugtrekking en dit is iets dat eigenlijk als gezond wordt beschouwd.

In een gesprek met CoinTelegraph legde Dennis Vinokourov, het hoofd van onderzoek bij crypto-exchange en institutionele brokerage provider BeQuant, uit:

„De agressieve afwikkeling van overvolle positionering met betrekking tot DeFi-activa“ zou kunnen hebben bijgedragen aan de daling. Andere factoren, zoals walvissen die winst maken, mijnwerkers die hun voorraad verkopen en een grote Zuid-Koreaanse beurs waar Bithumb naar verluidt wordt overvallen door de politie, hebben mogelijk allemaal verkoopdruk op Bitcoin uitgeoefend. Hirsch benadrukte dat in periodes van lage volatiliteit prijsdalingen kunnen worden versterkt wanneer er minder handelaren op de markt zijn. „

“Mijnbouwpools gaan hoger dan normaal Bitcoin-volumes naar beurzen terwijl ze proberen hun overheadkosten te dekken, en investeerders zijn recentelijk meer gereserveerd geweest (zelfs voor de gebruikelijke zomerpauze). Lagere volumes betekenen volatiliteit, en prijsdalingen kunnen drastischer zijn dan normaal tijdens zwaardere handelssessies. “

Vinokuorov voegde ook toe dat de terugtrekking Bitcoin in de komende maanden ten goede zou kunnen komen, aangezien prijsafwijzing geen negatieve gebeurtenis is als de markt daardoor zou kalmeren.

“Prijsopsporing en consolidatie na een sterke stijging is een indicatie van een gezonde marktstroom in twee richtingen. Prijsafwijzing is niet per se een slechte ontwikkeling, aangezien het marktdeelnemers de kans geeft om de situatie te inventariseren en de belangen van zowel de leveraged / speculatieve stroom als die van langetermijnhouders op elkaar af te stemmen. “

Op zoek naar een langere termijn

Het echte aspect van Bitcoin dat mensen in de gaten houden, is hoe Bitcoin zich op de langere termijn zal bewegen. Bitcoin is de afgelopen lange termijn behoorlijk range-gebonden geweest, maar er zijn factoren die de munt in de komende jaren kunnen opdrijven.

Guy Hirsch, algemeen directeur van het handels- en brokerageplatform van eToro, zei:

„Ik geloof echt dat dit bearish sentiment van korte duur is, en er zijn enkele positieve ontwikkelingen die de aanhoudende groei van BTC ondersteunen, zoals het beleid van de Fed om de rente in de aanzienlijke toekomst bijna nul te houden.“