Het vieren van de geschiedenis en de geest van de onafhankelijkheidsdag van Bitcoin

Naar mijn mening is Bitcoin Independence Day een feestdag die veel zegt over de BTC-gemeenschap. De oorsprong ervan is zeer technisch en moeilijk te begrijpen, de „onafhankelijkheid“ die het viert verwijst naar de ontwikkelaarsgemeenschap die de belangen van de geïndustrialiseerde mijnwerkers overwint en het is uiteindelijk een kans voor Bitcoiners om na te denken over de jonge geschiedenis van de technologie en het debat aan te gaan.

Om dit te vieren heeft Bitcoin Magazine een dag van educatief, evangelisch en argumentatief programmeren georganiseerd. Ik denk dat het goed sprak over wat deze feestdag uiteindelijk voor Bitcoin zou moeten betekenen.

Waarom is Bitcoin Independence Day het waard om te vieren?

Aaron van Wirdum van Bitcoin Magazine heeft het technische debat dat deze feestdag herdenkt, met als hoogtepunt de succesvolle activering van de upgrade van het SegWit-protocol in 2017, beter behandeld dan ik ooit heb kunnen doen. Voor de viering van dit jaar heeft ons team ook een handige animatiefilm gemaakt om de geschiedenis te verslaan.

Maar de geschiedenis alleen verklaart niet helemaal waarom Bitcoin Independence Day belangrijk genoeg is om drie jaar later te vieren. Ik denk dat we het vieren omdat we dit zien als een existentieel moment in Bitcoin waarop het welzijn van de velen het heeft gewonnen van de doelen van de machtigen – een bewijs dat dit universele, toestemmingloze waardesysteem veerkrachtig was op de manier waarop het moet zijn. Bewijs van onze onafhankelijkheid.

„Het is niet mogelijk om alles wat je wilt in te zetten op een consensusnetwerk“, vertelde Eric Lombrozo, een belangrijke ontwikkelaar achter SegWit en deelnemer aan onze livestream dit jaar, aan Bitcoin Up Magazine toen hij terugblikte op de geschiedenis in 2019. „Ik zou wel een miljoen functies kunnen inzetten, maar als andere mensen het niet willen accepteren, is het niet aan mij. Ik kan hier niet over onderhandelen namens het netwerk. Het is niet aan mij of iemand anders.“

Bitcoin Independence Day komt misschien voort uit een esoterisch ontwikkelaarsdebat, maar de resolutie was uiteindelijk een erkenning van de grotere onafhankelijkheid die deze technologie belooft van slechte acteurs, poortwachters, machtige derde partijen, enz. En ik denk dat dat altijd de moeite waard zal zijn om te vieren.

Bitcoin Independence Day As A Chance To Celebrate True Independence

Het uitbreiden van de aandacht voor de vakantie naar de grotere onafhankelijkheid die Bitcoin biedt, stond dit jaar zeker op de agenda voor onze viering. Met wat hulp van het team achter The Little Bitcoin Book, bevatte onze livestream verhalen uit de hele wereld over hoe Bitcoin groeit op een manier die ingesleten instellingen niet kunnen stoppen.

Het internationale team van auteurs achter het boek is via videochat met elkaar verbonden om de vertaling van het boek in verschillende vreemde talen te bespreken tijdens het eenjarig jubileum. Ze bespraken ook de onafhankelijkheid die Bitcoin verleent op plaatsen buiten de VS.

Terwijl Jimmy Song en Alex Gladstein zich aanmeldden bij collega’s van Little Bitcoin Book co-auteur Timilehin Ajiboye, bespraken ze bijvoorbeeld hoe Ajiboye ziet dat BTC wordt gebruikt in Nigeria, waar hij de BuyCoins-beurs beheert.

„Ik zou zeggen 50/50 tussen het verplaatsen van geld in en uit het land en speculatie,“ zei Ajiboye over hoe hij Nigerianen ziet die bitcoin gebruiken. „Het is als het ware verstrengeld, waar je bitcoin ontvangt en je het ergens anders naartoe moet sturen, maar je kunt ondertussen ook proberen om wat geld te verdienen aan de schommelingen. Uiteindelijk, waar het geld eindigt, is het nog steeds iemand die het buiten of in Nigeria nodig heeft.“

Benadruk het productieve debat op Bitcoin Independence Day.

Hoewel het blokmaatdebat van Bitcoin in 2017 controversieel en politiek gezien erg ingewikkeld was, lijkt Bitcoin Independence Day een goed moment om iets anders te benadrukken dat echt uniek is aan deze technologie: het is echt door het volk, voor het volk en voor het volk.

De SegWit odyssee heeft bewezen dat er een consensus nodig is om het Bitcoin-netwerk fundamenteel te veranderen en dat uiteindelijk de sterkste en meest technische argumenten zullen zegevieren. Iedereen die vijf seconden op Bitcoin Twitter heeft doorgebracht weet dat Bitcoiners niet allemaal met elkaar overweg kunnen, maar Bitcoin het protocol kan en moet een plaats zijn waar productief debat wordt aangemoedigd en gezond redeneren wint.

Dit aspect van de Bitcoin Independence Day wordt benadrukt door de viering van Bitcoin Magazine, waar een aantal hoogstaande discoursen over controversiële onderwerpen werden gehouden, waarbij goed geïnformeerde voorstanders hun eigen zaken maakten en het aan de rest van de wereld overlieten om te beslissen.

Debatten waren onder andere „Hoe activeer je een nieuwe zachte vork?“, „Kan KYC Bitcoin stoppen?“ en „Hoe bouw je een gezonde economie op“.

„Ik denk dat het erg naïef is als Professor Wray dit alleen over de technische economie probeert te maken en te zeggen, „Oh nee, we kunnen de overheid vertrouwen om het goed te doen met fiat geld, zolang ze er maar X, Y en Z mee doen.“ „Dat stelt nog steeds niet de waarheid vast van de stelling die we vandaag bespreken.“

„MMT legt uit hoe het monetaire systeem eigenlijk werkt en dit zou nuttig moeten zijn, zelfs voor Oostenrijkers“, aldus Wray, een bekende Moderne Monetaire Theoreticus, in zijn eigen openingstoespraak. „Als je het monetaire systeem wilt hervormen en je kunt de politieke steun krijgen voor de hervormingen die je wilt, moet je op zijn minst begrijpen hoe het monetaire systeem werkt, zodat je het in je eigen belang kunt gebruiken. Nu, ik hoop dat het u niet lukt… maar ik denk dat iedereen moet begrijpen hoe de economie eigenlijk werkt.“

Het is niet verrassend dat de Bitcoin-gemeenschap in het algemeen het Oostenrijkse standpunt in het debat met een overweldigende meerderheid lijkt te steunen.